Mousse vegana de chocolate y aquafaba

Mousse vegana de chocolate y aquafaba

Hey everyone, it is Drew, welcome to our recipe page. Today, I will show you a way to prepare a distinctive dish, Mousse vegana de chocolate y aquafaba. It is one of my favorites food recipes. This time, I'm gonna make it a bit tasty. This is gonna smell and look delicious.

Mousse vegana de chocolate y aquafaba is one of the most popular of recent trending meals on earth. It's enjoyed by millions daily. It's simple, it is fast, it tastes yummy. They're nice and they look fantastic. Mousse vegana de chocolate y aquafaba is something that I've loved my whole life.

Many things affect the quality of taste from Mousse vegana de chocolate y aquafaba, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Mousse vegana de chocolate y aquafaba delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

To get started with this recipe, we have to prepare a few components. You can have Mousse vegana de chocolate y aquafaba using 4 ingredients and 8 steps. Here is how you cook it.

Pues resulta que hice un potaje de garbanzos y los garbanzos los quise preparar de la forma clásica... garbanzos secos, 12 horas en remojo y luego una hora en la olla exprés. Al colarlos me dio pena tirar el agua y la guardé por si servía para algo... un rato después me di cuenta de que al enfriarse tenía un aspecto gelatinoso.

Así que busqué en internet qué hacer con eso y encontré la "aquafaba", nombre acuñado por Goose Wohlt en 2015 para nombrar ese caldo que se usa en repostería vegana como sustituto de la clara de huevo, porque monta de maravilla!

Total, que probé con la Thermomix y en un momento tenía montada la aquafaba,... facilísimo, así que con una tableta de chocolate puro valor que tenía por ahí preparé esta mousse.

#cocinaequipocookpad #YoMeQuedoEnCasa 🌱

Ingredients and spices that need to be Take to make Mousse vegana de chocolate y aquafaba:

  1. 300 gr aquafaba (agua de cocer los garbanzos)
  2. 300 gr chocolate puro
  3. 3 cucharadas azúcar
  4. (opcional) licor de cerezas

Instructions to make to make Mousse vegana de chocolate y aquafaba

  1. Una vez frío el agua de cocer los garbanzos, ponemos la mariposa en la Thermomix, echamos el caldo y lo ponemos a velocidad 3 y ½ hasta que monte (unos 3 minutos). Añadimos el azúcar y mezclamos 5 segundos más a la misma velocidad.
  2. Yo derretí el chocolate en el microondas: rallamos la tableta de chocolate con el cuchillo, lo colocamos en un recipiente apto para microondas y lo ponemos 30 segundos a temperatura media.
  3. Removemos bien y vamos repitiendo varias veces: 30 segundos y remover... hasta que esté totalmente fundido.
  4. Opcionalmente, podemos añadir un chorrito de licor de cerezas y mezclar.
  5. Añadimos ahora sólo un poco de la mezcla montada, para bajar la temperatura sin que se nos estropee toda. Vamos añadiendo poco a poco y removiendo suavemente, hasta que se mezcle todo bien. No hace falta que añadáis toda la mezcla, cuando veáis que tiene la textura que os gusta, paráis
  6. Repartimos la mezcla en moldes o vasitos y dejamos enfriar en el frigorífico unas horas.
  7. Como veis salieron bastantes raciones. Las primeras las puse cuando sólo había mezclado la mitad de la aquafaba montada, por eso son más espesas (todavía no las he probado), las otras quedaron suaves y esponjosas! 😋
  8. Nueva nota: después de probar las dos, las más espesas estaban mejor! 😄🍫

As your experience and self-confidence expands, you will certainly locate that you have a lot more natural control over your diet and adapt your diet regimen to your personal preferences gradually. Whether you want to offer a recipe that uses fewer or even more ingredients or is a little more or less spicy, you can make easy modifications to attain this objective. To put it simply, start making your recipes in a timely manner. As for fundamental cooking abilities for beginners you do not require to discover them however just if you grasp some easy cooking methods.

This isn't a total overview to quick and very easy lunch recipes however its great something to chew on. With any luck this will certainly get your innovative juices flowing so you can prepare delicious dishes for your family members without doing a lot of heavy meals on your journey.

So that's going to wrap this up for this special food Recipe of Any-night-of-the-week Mousse vegana de chocolate y aquafaba. Thank you very much for your time. I'm confident you will make this at home. There's gonna be more interesting food at home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page on your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!

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